Kysymyksiä ja vastauksia Guasha hoidosta

Mitä on Guasha?

Guasha - Perinteinen kiinalainen hoitomenetelmä, joka hyödyntää ohutta, tylppää lastaa kudosten hoitoon. Tämä hoito toteutetaan hellävaraisesti liu'uttamalla lastaa öljytyllä iholla kevyellä paineella. Käyttämämme välineet ovat pääsääntöisesti valmistettu metallista tai puusta ja käytämme aina luonnonmukaisia öljyjä.

Lisäksi hyödynnämme infrapunalämmitintä, joka pehmentää kudoksia ja tekee hoidosta erityisen miellyttävän. On tärkeää huomata, että Guasha-hoito ei vahingoita ihoa, ja sitä ei suoriteta rikkinäiselle tai tulehtuneelle iholle.

Mihin Guasha voi auttaa?

•    Tuki- ja liikuntaelinoireet  (lihaskireys ja -särky)
•    Heikko verenkierto 
(puutumisoireet, pintaverenkirtovaivat)
•    Aineenvaihduntahäiriöt
•    Kuona-aineiden poistamiseen
  (detox)
•    Hengenahdistus 
(astma, yskä)

Mitä ovat Guashan jättämät jäljet?

Guasha-hoito saattaa usein jättää iholle mustelman kaltaisen jäljen kohdistuessaan ongelma-alueelle (kuitenkaan rikkomatta ihoa). Nämä jäljet ovat täysin vaarattomia ja paranevat itsestään yleensä 2-5 päivässä. On huomionarvoista, että terveillä kudoksilla jälkiä ei yleensä synny. Jäljen väri ja sävy voivat antaa arvokasta tietoa ongelman laadusta alueella, jota hoidetaan. Esimerkiksi hyvin tummat jäljet voivat viitata krooniseen vaivaan, tulehdukseen tai verenkierron häiriöihin. Guasha onkin erityisen tehokasta näiden oireiden hoitamisessa!
Guasha-hoito herättää usein suurta kiinnostusta, koska se antaa uuden näkökulman henkilön kudosten ja elimistön tilaan. Jäljet ovat äärimmäisen yksilöllisiä, joten samanlaisia tuloksia harvemmin näkee. Tämä tekee jokaisesta Guasha-hoidosta ainutlaatuisen ja räätälöidyn kullekin asiakkaalle.

Onko guasha kivuliasta?

Monet kysyvät, onko Guasha kivuliasta? Vaikka Guasha-hoito saattaa ensi silmäyksellä vaikuttaa kivuliaalta ja herättää epäilyksiä, monet asiakkaat kuvailevat tuntemusta verrattavaksi perinteiseen hierontaan. Itse asiassa monet pitävät Guasha-hoitoa erittäin nautinnollisena kokemuksena. Lisäksi hoitoa tehostaa infrapunalämmitin, jota käytetään hoidon aikana, ja se voi lisätä mukavuutta. On tärkeää huomata, että Guasha-hoito ei ole voimaa vaativa urheilusuoritus, eikä sen tarkoitus ole aiheuttaa kipua. Hoidon tavoitteena on parantaa kehon hyvinvointia ja rentoutumista

Hyvä tietää

On tärkeää pitää mielessä, että Guasha-hoito voi merkittävästi kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten riittävä nesteytys hoidon jälkeen on erittäin tärkeää.

Suosittelemme välttämään voimakasta liikuntaa tai muita elimistöä rasittavia aktiviteetteja seuraavan 48 tunnin ajan hoidon jälkeen. Tämä antaa kehollesi mahdollisuuden rauhoittua ja hyötyä täysimääräisesti hoidon tarjoamista eduista.

Noudattamalla näitä suosituksia voit varmistaa, että saat parhaat mahdolliset tulokset ja hyödyt Guasha-hoidosta.
Esimerkki Guasha -hoidosta

Asiakkaan taustatiedot

Hoitoon hakeutui nuori mies, joka työskentelee istumatyössä. Hän oli kärsinyt pitkään jatkuneesta päänsärystä ja käsien heikosta verenkierrosta. Erityisesti hän oli huomannut, että hän heräsi toistuvasti öisin puutunein käsin, ja tunnon palautuminen kesti pitkän aikaa. Asiakkaalla oli laaja-alaista lihaskireyttä selässään ja erityisesti niska-hartiaseudulla, jotka olivat erityisen herkkiä kosketukselle.

Ensimmäinen hoito

Ensimmäisen guasha-hoidon jälkeen näkyy voimakasta veren salpautumista ja mahdollista kudoksen tulehdusta kauttaaltaan, joka selittää voimakkaan puutumisen, jonka takia asiakas oli hakeutunut guasha-hoitoon.

Jo ensimäisestä hoidosta asiakas ilmoitti suurta apua. Suosittelin hänelle toista hoitokertaa, sovimme uuden ajan viikon päähän.

.

Toinen hoito

Toisella hoitokerralla kudoksen tila oli huomattavasti parempi verrattuna ensimmäiseen hoitokertaan. Kireitä kohtia oli vähemmän, instrumentti tuntui sulavammalta kudoksen päällä ja kudos ei reagoinut niin voimakkaasti hoitoon.

Koska keskiselkä oli paremmassa kunnossa, aikaa riitti selän lateraaliosien käsittelyyn. Kudos oli hyvässä kunnossa, eikä reagoinut yhtä voimakkaasti kuin keskiselkä. Asiakkaan oikea lavan seudulla kuitenkin ilmeni vielä kohtia, jossa kudos reagoi guasha-hoitoon. Asiakas on oikeakätinen, joka voisi selittää puolieron.

Asiakas ilmoitti päänsärkyjen ja puutumisoireiden kadonneen ja yleisen vireystilan parantuneen. Sovimme jälleen uuden käsittelyn viikon päähän.
.

Kolmas hoito

Kolmannen Guasha-hoitokerran aikana selän kudos vaikutti terveeltä ja hyväkuntoiselta. Instrumentti liukui sulavasti kudoksen päällä, ja asiakkaan selkä, niska ja hartiaseutu olivat hyvässä kunnossa. Asiakas ilmoitti, että on saanut paremmin nukuttua, eivätkä kädet ole puutunu enää. Hän myös koki, että keskittymiskyky on parantunut.
.

Lopputulos

Asiakas raportoi Guasha-hoidon tuottaneen hänelle merkittävää helpotusta, sillä puutumisoireet hävisivät ja hänen yleinen vireystilansa parani merkittävästi.
Hän myös huomasi, että hänen aineenvaihduntansa kiihtyi voimakkaasti Guasha-hoitojen jälkeen. On tärkeää muistaa asianmukainen nesteytys hoidon jälkeen.
On huomionarvoista, että asiakas ei kokenut Guasha-hoitoa kivuliaaksi. Tässä hoidossa ei käytetty akupunktiota.
Ensimmäinen hoito
Toinen hoito
Kolmas hoito
©  Timo Kulju